Torres del Paine full day tour
Door: Alex
Blijf op de hoogte en volg Alex en Gabrielle
15 Februari 2019 | Chili, Torres del Paine
De zon scheen inmiddels volop toen we de berg ‘two horns’ passeerden met een turquoise of ijsblauw meer ervoor (daar zijn we het nog niet over eens). Rond de twee massieve torens dreven wolken langzaam voorbij, de wederom harde wind maakte witte schuimkoppen over het water, we genoten van dit natuurtheater. We maakten nog een paar stops bij wonderschone uitzichtpunten, Lake Pehoe, Mirador Salte Grande, Laguna Amarga en het Nordenskjold lake. Deze laatste was bizar. De wind was hier stormachtig en we probeerden voor- en achterover in de wind te hangen. Gab’s boeien hielden haar aan de grond, maar haar lok ging alle kanten op en ze kon amper nog rechtop blijven staan. Wat een pret. Op de achtergrond een prachtige berg, sneeuw erop en een paar enorm uitstekende rotsblokken, die als torens staan aangeduid. Het uitzicht op de zo bekende torens van Torres del Paine was geweldig en kort daarna zagen we ze nogmaals vanuit een andere hoek. Met zo’n uitzicht heb je niet veel anders meer nodig en is het gewoon even genieten.
Zo tegen het einde van de middag vulde de vlakten zich met Guanaco’s en als je het vorige verslag hebt gelezen, weet je dat dat een soort Lama is. Nieuwsgierig opkijkend en de fotoklikkende toeristen negerend die al weer doorrijden naar de volgende stop in dit prachten nationale park. Voor ons zat het erop, het was inmiddels 16.30 uur en we waren 7 uur al vertrokken. We moeten tenslotte ook nog even van een fles Chileense wijn genieten vanavond. Dit was pas dag 1 in Torres del Paine, maar nu al sluit ik me aan bij velen die dit misschien wel het mooiste natuurpark ter wereld vinden