Kangaroo Island
Door: Alex
Blijf op de hoogte en volg Alex en Gabrielle
28 Maart 2016 | Australië, Parndana
De volgende dag, gisteren dus, gingen we naar de zuidwest-hoek van het eiland, Flinders Chase NP, waar we eerst de Admirals Arch bezochten. Een, uhhhh, ja, nou gewoon een boog dus waar het zeewater onderdoor klotst en Fur Seals (pelsrobben of zeeberen) op de rotsen liggen te maffen en af en toe een gaap loslaten of charmant naar een volgend rotsblok klauteren. Daarna op naar de Remakable Rocks, een door de aarde omhoog geduwde rotspartij, afgekoeld en door erosie gevormd tot een surrealistisch schouwspel. Prachtig om overheen te lopen, op te klimmen en foto's te maken.
Vervolgens terug naar het Visitorscenter om even lekker te lunchen. Na de lunch besloten we de heritage trail te lopen, bekend om z'n vele koala's en die hebben we dan ook weer volop gespot. Groot mannetje, mamma met een puppy in een boom en een paar pluizige bolletjes tussen de eucalyptusbladeren. Daarna nog op zoek naar de Platypus, een soort otter met een enorme brede snavel als een eend en erg schuw. Die zagen we dus niet.
Terug in de B&B besloten we te eten en een fles wijn te kopen om in de B&B nog even gezellig aan de grote tafel te zitten. Daar zat ook Jane met vriendin Cath aan een fles witte wijn. We sloten aan, trokken de rode open en er volgden er meer. Supergezellig, Jane met haar schoorsteenstem lachte en grapte luidkeels en we hadden een hoop schik over Chinezen, rijstkokers, speed dating, Kangaroo boxing en nog veel meer. Met een houten kop opgestaan inmiddels en we beginnen aan de laatste dag op Kangaroo Island.
Liefs Alex en Gab