Wijntourtje
Door: Alex
Blijf op de hoogte en volg Alex en Gabrielle
30 Maart 2016 | Australië, Barossa
Het ophaalpunt was aan de overkant van de straat en de bus zat al vol met 15 man, mooi groepje dus. We reden de stad uit, beetje druk en kwamen terecht in het heuvelachtige landschap aan de noordkant van de stad. We passeerden een paar leuke dorpjes of servicetowns zoals ze hier vaak genoemd worden, vanwege het feit dat er een bakker, pub, postofffice enzo zit. Een paar heuveltjes en dorpjes verder reden we de Barossa valley in, gesticht door de Duitsers in de 19e eeuw en daarom ook veel Duitse wijnhuizen, namen en roots. Na de WW1 zijn veel van die namen in het engels veranderd, ook namen van dorpjes en zo gebleven. We kwamen aan in Chateau Yaldara en begonnen met de 1e reeks wijnen, 6 stuks wit, rose, rood, sparkling rood en port en Gab scoorde ze alle 6. In volle glorie deed ze mee, glas bij het voetje, beetje rondzwaaien, "Goh, wat blijft ie mooi hangen he Alfie", neus erin, diep erin, "mmm, ik ruik toontjes van chocola", en hup, achterover met het glas, even rondlaten gaan in de mond, slikken en dan het resultaat: "best lekker, hihihi".
We reden door en passeerden Jacobs Creek, aan de gelijknamige rivier, waarvan de bordjes ontbraken omdat ze steeds gejat worden door toeristen. Begrijpelijk. Opgericht door William Jacob en de grootste exporterende winery. We kwamen aan bij de Peter Lehmann winery waar we er, jawel, 8 proefden. Gab scoorde er 3. Hier namen we ook de lunch en vervolgden een korte wandeling door de wijnvelden naar de naastgelegen winery Langmeil waar er wederom 4 volgden. Op naar de laatste, de MSV winerey (Murray Street Vineyards) waar we er nog eens 4 proefden en vooral de laatste, een Riesling, ging er bij iedereen soepeltjes in, ook bij Gab. Lekker zoet en fris.
We hadden een superleuke gids mee die veel vertelde, maar op de terugweg gingen er toch een paar met de wangetjes tegen het raam. Was een erg leuke dag, afgesloten met een burger in het restaurant aan de overkant en zojuist een sterk bakkie koffie.
We zijn klaar voor de rose en dessertwijn, dus we gaan nog even door. Morgen de laatste dag, dan huren we een paar fietsen hier verderop in de straat (is overal gratis) en biken naar het strand zo'n 10km verderop.
Saludos
30 Maart 2016 - 13:14
Mama.:
Mooi hoor om al die wijn domeinen te bezichtigen en lekker alles proeven. Als je de laatste proeft weet je dan nog wel hoe de eerste smaakte? Alex je zal hierna wel een beetje soezerig worden of viel dat wel mee. Was dat rondje hardlopen alweer een voorproefje op straks wat weer moet gebeuren! Nog een fijne dag. -
31 Maart 2016 - 16:19
Selma:
Kijk dat is nog eens een dagje. Daar hou ik ook zo van! :)
Gab ook in Nederland......gewoon aan de wijn. Cola Zero is over en uit! Cheers