De Marlborough Sounds mailboat
Door: Alex
Blijf op de hoogte en volg Alex en Gabrielle
03 Maart 2017 | Nieuw Zeeland, Picton
Wij gingen vandaag mee met de boot van 10.00 uur naar Resolution Bay, de een na laatste stop, liepen we rustig in 3 uur tijd naar de voorliggende stop bij Furneaux Lodge en pakten daar de boot weer terug. Zo'n 6 andere koppeltjes deden hetzelfde en zo nu en dan kom je elkaar op de uitgezette picknick plekken tegen. De ingebouwde stopjes waren nodig want de heuvel omhoog kost toch energie en het was warm. Maar we waren goed voorbereid, bij de Dutch Bakkerij in Picton waren allerlei hollandse lekkernijen te krijgen als "Original dutch boterkoek" en "Dutch birhdaycake". Met een tas vol lekkers waren we op pad gegaan en alle koppeltjes kwamen op hetzelfde tijdstip aan bij het eindpunt waar nog geen 10 minuten later de boot al weer langskwam. De omgeving was wederom fantastisch mooi, groene heuvels, helder blauw water dat langs de kant lichtgroen kleurt en af en toe een verlaten steiger van een mooi huis. Heeft wel wat weg van een jetset-omgeving met alle luxe jachten, maar dan veel rustiger.
Terug in Picton zitten we nu lekker bij de B&B op de veanda, in het zonnetje met een drankje. De longen van Gab lijken ietsie pietsie tot rust te komen, vandaag nog niet zoveel gehoest. Dus even genieten van het moment, reizen kan zo mooi zijn ....
03 Maart 2017 - 06:30
TheoT:
Heerlijk verslag en mooie foto's weer ;-) volgens mij een plek hoewel ver weg om ooit nog eens terug te keren. Ik mis echter wel het vervolg van het mosseltje van Gab ;-) -
03 Maart 2017 - 09:10
Mama :
Wat heerlijk zo,n boottochtje langs de kust en plekjes. Het zullen inderdaad wel luxe villa,s zijn die je vanaf het water ziet of misschien worden die ook wel verhuurd? Nog niets gehoord over het vervolg van het mosseltje. -
03 Maart 2017 - 09:12
Marieke:
Ja Alex, Wederom een meesterlijk blog verhaal van jullie reis. Maar Hoe en Wat met Dat Mosseltje van Gab?