Otway NP en spiderman
Door: Alex
Blijf op de hoogte en volg Alex en Gabrielle
20 Maart 2016 | Australië, Apollo Bay
Vandaag pakten we de auto en reden het binnenland in naar het Otway National Park waar we Fly Over zouden lopen. Een netwerk aan bruggen hoog door het rainforest waar het nat en vochtig is en supergroen van alle mossen, varens en andere planten. De bomen, sommigen meer dan 300 jaar oud, torenden hoog boven alles uit en reiken zo ver als we konden kijken. Het regent er 2000 mm per jaar, da's best veel, en het was er fris, maar we hadden het droog. De bruggen en torens door het woud waren zo hoog, dat enige hoogtevrees om de hoek kwam kijken en ik met 2 handen op de reling een beetje zielig in de diepte stond te staren. Na dit avontuur pakten we een hike van een paar km naar een waterval en reden in een uur terug naar de B&B door het heuvelachtige Otway NP met zicht op de Grote Oceaan. We settleden ons op het mega grote terrein van de B&B in het gras en kregen een paar glazen met een fles Prosecco van de 'landlady', met uitzicht op een Koala in de boom voor ons. Ik had nog wel wat energie, maar zowel de Koala als Gab vertoonden geen enkel teken van leven, luierend in de zon. Het was even lekker bijkomen, de zon schijnt weer lekker en we hebben gereserveerd in een Italiaans restaurantje.
Morgen vertrekken we al vroeg om het mooiste deel van de Great Ocean Road te rijden en o.a. de 12 apostelen te bezoeken, waar er inmiddels nog maar 7 van over zijn. Wordt vast weer erg mooi.
Liefs Alex en Gab