Innsbruck - sacher torte en strudel
Blijf op de hoogte en volg Alex en Gabrielle
28 Augustus 2021 | Oostenrijk, Innsbruck
Na vandaag weer ik het zeker. Oostenrijkers zijn aardig, erg aardig en Innsbruck is een fijne stad. We hadden gisteren zoveel calorieën met de hikes verbrand, en ook de spieren deden een beetje pijn, dat we vandaag even moesten bijtanken. En het weer was wat instabiel, dat ook, oh ja, en het was vakantie. Maar goed, we liepen de straat op voor een ontbijt bij Manna en maakten daarna een rondje door de prachtige oude stad. De zon volgde ons door de straatjes heen zo leek het, maar toen de regen heftiger werd, stopten we bij café Katzung en toevallig, heeeel toevallig hadden ze hier een heerlijke Sacher Torte. Met slagroom. En voor diegene die het niet kennen? Een Bossche bol op z’n Innsbrucks zeg maar, maar dan met cake.
We liepen verder, de kuiten en heupen van Gab spartelden nog altijd tegen, maar de zon scheen weer een beetje. Langs het prachtige witte paleis Hofburg, het plein rondom de Goldenes Dachl (gouden dak) en andere dingen waar toeristen zoal langslopen. Ik weet het, klinkt ongeïnteresseerd maar dat was het niet. We liepen Sportl Alpine in voor wat outdoor kleding en liepen met een tas vol naar buiten. Blij mee, maar het was tijd voor Kröll, oftewel het Strudel cafe met werkelijk 12 verschillende soorten Strudel. En dan nog komen ze met nieuwe creaties af en toe! Oh ja, en combinaties zijn mogelijk dus ….. strudel, strudel en strudel als lunch. De wolken die aan de noordkant van de stad hingen, hadden genoeg gehangen en besloten zich over de stad uit te storten. En wij besloten ons in ons zeer gezellig cafe, je weet wel die op de 6e etage met glazen daken voor het uitzicht, op de Spritzer te storten. Een Aperol Spritz en een Weisser Spritz, boekje erbij en lekker relaxen. We aten die avond culinair in het restaurant Weitzicht op de bovenste etage van hotel Adlers en met een crème brûlée als toetje waren de verloren calorieën van gisteren weer ruimschoots gecompenseerd.