Bikaner fort Junagargh
Door: Alex
Blijf op de hoogte en volg Alex en Gabrielle
04 Maart 2020 | India, Bīkāner
Het fort was, zeker voor die tijd, buitenaards mooi, een aaneenschakeling van binnenplaatsen, elk met een eigen stijl, en elk stukje muur beschilderd, mooie balkons en ballustrades en hordes Indiers die elkaar met luid gepraat aanwijzingen gaven voor de perfecte bollywoodfoto. Wat maken die gasten een herrie zeg; wij bleven geduldig wachten en namen lekker de tijd.
Na het bezoek aan het fort reden we naar ons gezellige family-run boutique homestay, Udai Niwas, waar we direct werden verwelkomd door de staff en later ook de vriendelijke lady of the house. Ze hadden hier een Cafe Latte, heerlijk was dat na een paar dagen Chai thee, samen met een Libanese platter en een vegawrap. Die middag besloten we nog een stukkie te gaan lopen en omdat we morgen naar de oude stad gaan, liepen we nu terug naar het fort. Als ervaren Indiers langs de weg en over de rotondes tussen de tuktuk en brommers door, easy peasy. Bij het fort zetelden we ons op een muurtje, met camera in de hand, wachtend op vriendelijk gezicht en een praatje. Babbeltje maken, beetje lachen, en we konden wat mooie foto’s maken, maar werden zelf ook op de foto gezet, we staan dus nu op Indiagram, waarschijnlijk aangemerkt als Duitsers of als ‘my friends from Europe’. Op de terugweg dronken we nog wat bij Gallops en in het restaurantje bij onze homestay bestelden we pizza. Gab’s oren, je weet wel, die schotels aan haar hoofd die echt elk gesprek opvangen wat er in de omgeving plaatsvindt, deed verslag van tafel verderop. ”Dat stel heeft nu voor de 3e keer ruzie, en ze is er klaar mee”, en ik keek zoekend om me heen. “Niet kijken aal”. En nu denken ze dat wij ook ruzie hebben, zei ik nog, maar nee hoor, wij bleven nog uren gezellig aan de tafel zitten, met een boek en een drankje, heerlijk in deze temperatuur.