Negombo - Reisverslag uit Negombo, Sri Lanka van Alex en Gabrielle Meester - WaarBenJij.nu Negombo - Reisverslag uit Negombo, Sri Lanka van Alex en Gabrielle Meester - WaarBenJij.nu

Negombo

Door: Alex en Gabrielle

Blijf op de hoogte en volg Alex en Gabrielle

30 Maart 2025 | Sri Lanka, Negombo

Daar gingen we dan, na een in m’n hoofd drukke week. Gisteren nog bij de architect en aannemer voor de laatste aanpassingen voor onze verbouwing en nu ook de planning vastgelegd. Overeenkomst dooorgenomen, dus direct na de vakantie tekenen ennnn, geld betalen dus [e-1f972]. Na de bouwvak gaan we starten, nou, hij eigenlijk.

Ik was er wel aan toe, vakantie, en m’n mattie ook. We vertrokken goed uitgerust van huis, even langs het Koffielokaal en met de trein naar Schiphol waar Emirates al op ons stond te wachten. Prima vlucht met een tussenlanding in Dubai, maar het leek op een verplichte Ramadan omdat we de eerste twee uur niets kregen en toen het eten kwam was er ook geen keuze meer. De piloot gaf op de minuut nauwkeurig aan dat we los konden met het diner, had ook het beste zicht op de maan vanuit de cockpit. Dubai was druk zo midden in de nacht en ruim een uur later vlogen we alweer verder naar Colombo.

En daar waren we dan, 08.35 AM, inSri Lanka. Iedereen leek er de laatste weken wel van gehoord te hebben en wij waren vooral benieuwd na hoe hetzou zijn na 20 jaar. Gab spotte al snel mr. Driver tussen een stuk of 40 andere chauffeurs, en daar gingen we.

We reden Negombo binnen en al snel bij Villa Domenikku dat in een leuke buurt ligt van kleine straatjes, muren en mooie huizen. Werkelijk een pareltje en goed uitgezocht door mijn reisleidster die daar een neusje voor heeft. Verder werkt dat ding niet, ruiken is disabled. Onze host van de B[e-38]B, Dushan, is erg vriendelijk en behulpzaam en z’n vrouw maakte snel de kamer gereed, het was nog vroeg. We douchten, sliepen wat en om 2 uur namen we een tuktuk door de smalle straatjes naar een Spa. Ruim een uur werden we gemasseerd voor slechts 15 euro en onder de olie gingen we naar het strand waar de lokale bevolking op een klein stukje allemaal bij elkaar van de branding genoten. De meeste konden niet zwemmen, de rode vlag negerend, en werden bruut steeds weer het strand op gesmeten. Ik filmde wat en schoot een paar foto’s. Gab gaf, zoals ze dat altijd heel natuurlijk doet, commentaar bij de film en moest met een paar locals op de foto. Die hangt morgen ergens geprint boven iemands bed vermoed ik.

Op het strand stond een aantal foodtrucks en naast de houten vissersboten zaten diepbruine mannen hun netten te repareren. Verder wat vergane glorie hier, maar dat kan ook de vermoeidheid zijn. We crashten op een tweezitter aan de rand van het strand bij The Port, klokten een colaatje weg en begonnen aan een juice. De wind had iets van kracht 5 en de golven spoelden de laatste Srilankanen weer het strand op, morgen weer aan het werk hè. Wij wachtten tot de zon zich settelde, blijft toch altijd weer mooi, en kozen een Italiaans restaurant uit met de naam Prego en het allernieuwste reis label “selected by Gab”.

FOTO’S KIJKEN: ZIE https://www.polarsteps.com/AlexMeester/15776497-sri-lanka-parel-in-de-indische-oceaan

• 30 Maart 2025 - 19:30

Theo Tielman:

Leuk om weer mee te kijken te lezen. Viel me alleen op dat jullie nu vooruit schrijven? Datum boven dit stukje 2 april?? Tijdverschil ok maar dagen verschil [e-1f923] blijf genieten