Ollie tijd
Door: Alex en Gabrielle
Blijf op de hoogte en volg Alex en Gabrielle
02 April 2025 | Sri Lanka, Sigiriya
Safari tijd: 06.00 uur, we gingen olifanten spotten in hun natuurlijke omgeving in het Minneriya National Park, een uurtje bij ons vandaan.Toen we de ingang van Hurulu eco park passeerden, wisten we dat we beter moesten opletten de volgende keer met boeken, ander park. Lag er pal naast ennnnn, we bleken geluk te hebben, want het was Ollie-tijd in dit park. Er stond een klein windje en het was zo rond 7 uur zo’n 26 graden. Koel genoeg voor de grijze kolossen om van de vele grassen te genieten. Tientallen liepen er, moeders met baby’s en wat verderop een bul die toezicht hield op z’n kudde. Gab genoot zichtbaar van het kleine olifantje dat dicht bij z’n mams bleef en ontweek een tak toen de jeep langzaam verder reed. We werden flink door elkaar gehusseld in de jeep die geen moeite had om kuilen en geulen vol met water te doorkruisen, heel relaxed! We sloten af met een klim op één van de rotsen die uitzicht gaf over dit fantastisch mooie park. De Ollie’s stonden inmiddels verscholen tussen de bomen en het hoge gras, de zon ontwijkend, en waren niet meer te zien.
Terug in Sigiriya, het was bijna 10 uur, stopten we bij Barista, het mag duidelijk zijn wat we daar gingen doen. Ik vroeg mijn reisleider naar het programma en riep er achteraan “als het maar iets met fietsen is”. Het werd relaxen bij het zwembad, zo fijn als er naar je geluisterd wordt.
Laat in de middag liepen we naar restaurant Kenoli dat hoog op Tripadvisor staat voor het local food. We liepen langs een bike rental en besloten voor morgen twee fietsen te huren, SRP 1000 per dag voor een fiets en Gab riep abrupt “and for 2 days”. Het korte antwoord was 2000 roepies, en voor wie het niet direct weet, het gaat om 3 euro en dan heb je een fiets voor een hele dag. Het restaurant had geen last gehad van influencers of interieur ontwerpers bij de inrichting. Betonnen vloer, bakstenen half hoge muurtjes, paar houten tafels en dat was het. Sfeerloos of minimalistisch design. Het eten was in ieder geval geweldig en voor nog geen 10 euro stond er een fles water, een bak rijst en 9 verschillende lokale lekkernijen op tafel. En daar kwamen we tenslotte voor.
03 April 2025 - 07:25
Meta:
Hele fijne reis. Ik geniet weer van jullie verhalen